Tot HJC RPHA 70, chiar și după 4 ani!

Published by hoinaru on

HJC RPHA 70 Paika

De anul trecut tot îmi caut o cască nouă și nu a fost ușor dar nici foarte greu, o să vedeți de ce spun asta. Din 2019 folosesc un HJC RPHA 70, cască despre care habar un aveam la momentul achiziției, eu îmi doream RPHA 11 (o cască cu un profil sportiv), însă am avut noroc cu un reprezentant de treabă care mi-a explicat diferența dintre RPHA 70 care este o casaca cu un profil sport-touring, perfectă și pentru un naked, față de RPHA 11. Drept urmare, mi-am achiziționat prima cască, HJC RPHA 70 Forvic.

HJC RPHA 70 Forvic

Anul trecut și anul ăsta am tot încercat diferite căști de la Shoei, Bell, Scorpion, Premier, Arai, din dorința de a schimba vechiul HJC RPHA 70. După peste 50 de mii de kilometrii și mai multe spălări ale bureților interiori să zicem doar că fermitatea ei nu mai era de cea mai bună calitate. Cu toate că am încercat atât de multe modele, nu pot spune sincer că am găsit ceva care mie să mi se pară la fel de comodă și care să îmi placă la fel de mult atât din punct de vedere estetic, cât și calitatea materialelor.

Având în vedere cele mai sus menționate probabil că începe să devină din ce în ce mai ușor de ghicit decizia pe care am luat-o, da, da, exact, mi-am mai cumpărat un RPHA 70!

Pentru că în ultima vreme îmi achiziționez piesele și echipamentele de la www.motoemotion.ro, am avut prilejul, îmi place mie să cred, de a dezvoltat o prietenie cu băieții și evident că cel de-al doilea HJC l-am comandat tot de la ei.

Doamnelor și domnilor, HJC RPHA 70 Paika!

RP

Îmi place foarte tare această cască din 3 motive simple și clare: forma/esteticul căștii, greutatea și faptul că nu este foarte zgomotoasă.

Este inutil să ai o cască frumoasă și arătoasă dacă nu este și sigură din punct de vedere protectie. Lucru de care RPHA 70 nu duce lipsa atunci când vorbim de siguranță. Carcasa căștii este construită prin procesul autentic celor de la HJC, PIM+ care înseamnă “Premium Integrated Matrix”, acest procedeu favorizează rezistența la șocuri dar și comfortabilitatea și greutatea căștii. Casca a reușit să obțină 3 din 5 stele Sharp, are bine cunoscutul ECE approval și dispune de o prindere “Double D”, cea mai sigură modalitate de prindere.

HJC RPHA 70 PaikaHJC RPHA 70 PaikaHJC RPHA 70 Paika

Că tot suntem la capitolul greutate, casca aceasta vine în 5 mărimi, XS, S, M, L și XL. Eu folosesc mărimea S care are o greutate de 1400g sau 1.4kg. Evident sunt și căști mai ușoare, însă având în vedere faptul că nu este o cască fabricată din carbon, are și ochelari de soare, greutatea este una rezonabilă. Eu personal nu pot spune că folosesc prea des ochelarii de soare, asta pentru că folosesc viziera fumurie.

Un alt aspect important pe care l-am aflat abia după achiziția primului RPHA 70, a fost să simt cât de bine ventilată este. Are 5 zone de ventilație pe care le poți deschide sau închide după bunul plac. Are două ventilații în zona bărbiei și a gurii, două ventilații în zona din spate a căștii și o ventilație mare în partea de sus a căștii care este și cea mai importantă. Această din urmă are două trepte și atunci când este deschisă la maximum, simți efectiv cum circulă curenții de aer prin interiorul căștii.

HJC RPHA 70 Paika HJC RPHA 70 Paika HJC RPHA 70 Paika

Cu toate astea, să nu credeți că este doar lapte și miere această cască, are minusurile ei. Iar aici este vorba despre unele materiale sau construcția lor care lasă puțin de dorit, în timp. Spre exemplu, butonul care acționează ochelarii de soare, s-a rupt de două ori, prima dată fiind schimbat pe garanție.

HJC RPHA 70 sun glasses button

Al doilea loc în care plasticul s-a deteriorat, este în zona chin-guard-ului. Acesta se deteriorează în momentul când pui și dai casca jos în repetate rânduri, chin-guard-ul forțând plasticul în care este prins.

Iar bureții interiori s-au uzat destul de tare dar asta și datorită faptului că au fost spălați de vreo 3-4 ori lucru care cu siguranță a accelerat deteriorarea acestora. Unu lucru foarte bun este că cei de la HJC pun la dispoziție in diferite shop-uri aproape toate plasticele care se pot schimba la această cască. (spre exemplu, cei de la www.motoemotion.ro cu siguranță vă pot aduce cele necesare pentru această cască)

Având în vedere toate cele de mai sus, decizia mea după 4 ani de folosință a fost să continui cu încă un RPHA 70. Asta nu înseamnă că este cea mai bună cască, înseamnă că pentru mine este o cască comodă în care eu mă simt bine.

Un lucru foarte important, trebuie să înțelegeți că așa cum nu există motocicleta perfectă pentru toate, nici echipamentele nu sunt perfecte la orice. Este musai de înțeles că niciodată nu ar trebui să vă cumpărați o cască neprobată.

Chiar sunt curios care a fost prima voastră cască și după ce criterii ați ales-o? Îmi puteți scrie pe Instagram.

Categories: Review

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *